Užijme času, ten rychle ubíhá.

Vážení přátelé, ano

02.11.2010 18:33

Tak jsem si zase jednou vypůjčil trochu kontroverzní název známého satirického filmu na úvod této glosy. Přiznám se že proto, aby přitahoval zájem a evokoval asociace se současným děním zároveň.  

Ano, uplynul měsíc, na jehož počátku bylo rozhodnuto o podání mé kandidatury na předsedu ČSV.

Ano, dostal jsem řadu blahopřání kladně hodnotících mé rozhodnutí a z některých vyplývá, jako kdyby k této kandidatuře bylo třeba jakési zvláštní odvahy. Odvaha bývá potřebná překonání strachu spojeného s nebezpečím. Nic takového nepociťuji a tedy ani své rozhodnutí kandidaturu přijmout nepovažuji za nikterak odvážné. Nicméně vyjádření podpory těší a děkuji za ně.

Ano, dostal jsem i řadu dotazů, na něž jsem se snažil pokud možno včas odpovídat a tento web byl navštíven do konce října 699 krát. Všechny dotazy byly neveřejné a bylo by v rozporu se zákony i dobrými mravy, kdybych uváděl plné znění těchto dotazů, jejich autorů, e-mailových adres a odpovědí. V tomto směru jsem učinil jedinou výjimku, ovšem bez zveřejnění pisatele dotazu. V této otevřené diskusi budu rád pokračovat a osvětlovat mé názory na problematiku ČSV. Budou - li dotazy veřejné, například formou otázek v knize návštěv, budou zde zveřejněny také odpovědi. Neumím si představit dělat slušnou politiku jinak než v otevřené diskusi. Předpokládám ochotu ke stejné otevřenosti i u dalších kandidátů. Vždyť co je to za volby, v nichž priority a názory kandidáta nejsou s dostatečným předstihem veřejnosti předkládány a v nichž je "klíčem k úspěchu" zákulisní shánění hlasů včetně tvorby koalic "soupeřících" kandidátů samotných ?

Vážení přátelé, ano, zvolení toho či onoho budiž čestné, na základě programu, názorů a osobnostních charakteristik a bez zatahování manýrů z dnešní vysoké politiky do řad našeho zájmového sdružení. Nebo snad chceme brzy dosáhnout u našich členů stejného stupně znechucení, jaký se již projevuje u občanů v jiných volbách ?

Václav Švamberk

 

 

Kontakt

RNDr. Václav Švamberk

vsvamberk@volny.cz

Vyhledávání

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode