Užijme času, ten rychle ubíhá.

Bilance

06.12.2010 06:30

Na konci cesty se sluší bilancovat. Obvykle bývají předmětem této činnosti úspěchy a neúspěchy, pozitiva a negativa, v ekonomických bilancích potom aktiva a pasiva či výnosy a náklady. Měřeno striktně podle výsledku volby je neúspěch vyjádřený nízkým volebním ziskem 3 hlasů zástupců 3 okresů očividný.

Volby slouží k výběru kandidátů a/nebo současně jejich programů. Má osoba kandidáta ani můj program tedy v soutěži podporu nezískaly. Lze jen spekulovat, který z obou faktorů byl důležitější.  Kandidáta škoda není. Kvalitních odborně, morálně i fyzicky zdatných jedinců schopných nezištně pracovat pro svaz jako včelí jedinci pro včelstvo má ČSV ve svých řadách mezi 48 000 členy jistě dostatek. Přihlásil jsem se ke kandidatuře navržené OV v době, kdy ostatní její podání zvažovali a scéna spíše připomínala bojiště před bitvou všech proti všem. O programech se mluvilo méně než o lidech a jejich nedostatcích. Proto jsem vyzýval ke spolupráci, mluvil o její potřebě i o potřebě změn a modernizací založených na kontinuitě a snažil se o působení jako stabilizující faktor mezi znesvářenými.

Pohledem z nedávné minulosti vypadá složení dnešního předsednictva jako z řiše snů, když nechybí nikdo ze zbývajícich 5 kandidátů a tak můj počáteční důvod kandidovat lze klasifikovat na škále hodnocení v rozsahu zbytečný až pošetilý. "Pádem" kandidáta, zdá se, osiřel také program resp. jeho některé myšlenky z předcházejících příspěvků. Když by se nápadů někdo ujal, snad by i z osiřelých idejí  jednou vznikly dobré projekty. Budu tomu rád. Láska a víra umírají poslední ale jejich dítě - naděje - to nikdy neumírá.

Přeji mnoho hezkých dnů nejen v adventním čase.

Václav Švamberk 

Kontakt

RNDr. Václav Švamberk

vsvamberk@volny.cz

Vyhledávání

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode